Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Aklım Fikrim Deniz

Aklım Fikrim Deniz

Aklım Fikrim Deniz

Yazar: Alp Kırıkkanat

Astana Yayınları

300 Sayfa

ISBN: 9786055010478

Boyut: 13.5 x 21.0

Kuşe Kapak – Enzo Kağıt

2019

(görsel ve bilgi: astanayayinlari.com)

Kitap Hakkında

Bu kitap, denizi, denizciliğimizi ve denizlerde geçen mücadeleyi; farklı bir üslupta ve yaşanmışlıkların tecrübesi altında sunmaktadır. Kitap, deniz gücümüzün askeri kuvveti ile birlikte diğer ülkelerin donanmalarına dair fikirlerin sunulduğu, ticari filomuz ve deniz endüstriyel gücümüzle ilgili bir kısım analizlerin ortaya konulduğu, bazen de son 10 yılın kurulan kumpaslarının ve kimi zaman denizin duygusal çırpıntılarının sergilendiği farklı yaklaşımları içermektedir. Çevre denizlerimizde yaşanan siyasi, ekonomik ve askeri krizleri çok yakından takip ederken, bazen dünyanın diğer denizlerinde yaşanan ve bizi dolaylı da olsa etkileyebilecek hadiseleri kimi zaman gözden kaçırabiliyoruz.

Bu kitaptaki kimi değerlendirmelerde, uzak denizlerde vuku bulan konulara da değinildiğini göreceksiniz. Değişik ancak sonuçta denizi, deniz güvenliğini ve savunma konularını anlatan makaleler; kimi zaman mutedil kimi zaman da fırtınalı bir havada seyir yaparcasına, akıcı bir dille kaleme alınmış. Yazarın, Balyoz kumpasıyla birlikte Silivri’nin soğuk bir koğuşunda başlayan farklı ve yeni hayatı; ona bambaşka bir rota çizmiş olsa da hayata ve mesleğine dair birikimlerini kamuoyuna aktarması ve paylaşması için sanki onun farklı bir yelken açmasına neden olmuş gibi gözüküyor.

Yazar, kendi türünün değişik bir örneğini oluşturan bu kitapta; üslubu ve sunduğu detaylı bilgilerle, denizcilikle ilgili farklı konularda bizleri ufkun ötesine taşımayı ve durumsal farkındalığımızı artırmayı hedefleyen bir amacı ortaya koyuyor.

 

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI