Yazar: Linda Maria Koldau
Çevirmen: Azize Bengü Yazan
Runik Kitap
118 Sayfa
ISBN: 6256931954
Boyut: 12.5 x 20.5
Karton Kapak – 2. Hamur
2026

Yazar: Linda Maria Koldau
Çevirmen: Azize Bengü Yazan
Runik Kitap
118 Sayfa
ISBN: 6256931954
Boyut: 12.5 x 20.5
Karton Kapak – 2. Hamur
2026
Tsunami yalnızca 2004 Noel’inde yaşanan felaketin adı değil; tarih boyunca uygarlıkları sarsan, kıyıları silip süpüren ve insanın doğa karşısındaki kırılganlığını acı biçimde hatırlatan bir güç.
Uygarlık tarihi profesörü ve yazar Linda Maria Koldau, deniz altı depremlerinden volkan patlamalarına, devasa heyelanlardan göktaşı çarpmalarına kadar tsunamilerin nasıl oluştuğunu açıklarken, okuru sekiz bin yıl önceki Storegga Kayması’ndan Fukuşima’daki nükleer felakete uzanan sarsıcı bir tarih yolculuğuna çıkarıyor.
Geçmişin yıkıcı örnekleriyle yetinmeyen Koldau, günümüzün erken uyarı sistemlerini, bilimsel araştırmaları ve korunma yollarını da ele alarak hayati bir soruyu gündeme getiriyor: Bir sonraki tsunamiye ne kadar hazırız?
Yorumlar
İlk Yorumu Ekle