Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Deniz Ticareti Hukuku Ders Kitabı

Deniz Ticareti Hukuku Ders Kitabı

Deniz Ticareti Hukuku Ders Kitabı

Yazar: İsmail Demir

Yetkin Yayınları

442 Sayfa

ISBN: 9786050517200

Boyut: 16.0 x 24.0

1. Hamur

2023

Kitap Hakkında

Kitabımızın ikinci baskısında mevzuattaki son değişiklikler güncellenmiş, birinci baskıda gözden kaçan yazım hataları düzeltilmiştir. Ayrıca, ilk baskıda genel olarak temas edilen deniz alacaklarına karşı sorumluluğun sınırlanması ile petrol kirliliğinden doğan sorumluluğun sınırlanması konularına kapsamlı şekilde yer verilmiştir.

Bu kitap, bizlerin varlık sebebi olan sevgili öğrencilerimizin Deniz Ticareti Hukuku ders kitabı ihtiyacının karşılanması amacıyla hazırlanmıştır. Eserin yazımında basit ve anlaşılır bir dil kullanılmasına özen gösterilmiş, Türk Dili Kurumu Sözlüğü ve Yazım Kılavuzu esas alınmıştır. Sözcüklerin anlamları ve yazım şekli, bu Sözlük ve Kılavuz’a uygun olarak belirlenmiştir. Terim birliği açısından mümkün olduğu ölçüde resmî metinlerde kullanılan terimlerin seçilmesine gayret edilmiştir.

Hiçbir insan ve hiçbir çalışma kusursuz değildir. Hata yapılmadan doğruya ulaşılamaz; hata olmadan doğru anlaşılamaz. Hatalarımız bizi olgunlaştırır, bilimde ileriye götürür. Kusursuz olmasak da en güzele, en doğruya yöneliş hedefimiz olmalıdır.

Eserin yayıma hazır hâle getirilmesindeki yardımları için Yetkin Yayınları sahibi Muharrem BAŞER Beyefendi ile dizgi çalışmalarını yürüten Serap BULUT Hanımefendiye teşekkürlerimi sunarım.

Ankara, Ekim 2023

Prof. Dr. İsmail Demir

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI