Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Yaz Baba Yaz

Yaz Baba Yaz

Yaz Baba Yaz

Yazar: Işık Biren

İkinci Adam Yayınları

394 Sayfa

ISBN: 9786258444537

Boyut: 13.0 x 19.0

Karton Kapak – 2. Hamur

2022

(görsel: kirmizikedi.com, bilgi: istanbulkitapcisi.com, kirmizikedi.com)

Kitap Hakkında

Bir anı kitabı olmanın çok daha ötesinde müthiş yaşam derslerini, sıra dışı olayların heyecan dolu detaylarını, yakın tarihe ait ülkeyi dönüştüren gerçeklerin arka planını ve bahriye yaşamına dair nice şaşırtıcı hikayeyi bir araya getiren kitap hem gülümsetiyor hem de başka bir yerde karşılaşamayacağımız bilgiler veriyor.

“Yaz Baba Yaz”ı bir emekli askerin anıları olarak tanımlamak onu kısıtlamak ve hatta belki biraz da ona haksızlık etmek olacaktır. Tarih, düşünce, askeriye, kişisel gelişim, motivasyon ve macera ana başlıklarına girebilecek bölümleriyle kitap, herkes için büyük bir keyifle okuyabileceği bir kitap…

Savaş gemileri, kitlelerin kaderinin yazıldığı masalar, büyük milli projeler ve stratejik kararlarla geçen bir ömür. Bir eş ve iki çocuk…

Amiral Işık Biren Paşa’nın NATO Müttefik Kuvvetleri Komutanlığı, Kıbrıs Barış Harekâtı Kurmay Başkanlığı, Milli Güvenlik Konseyi Genel Koordinatörlüğü gibi unvanlarla sürdürdüğü askerlik yaşamına ait deneyim ve hatıralarını kaleme aldığı anı kitabı Yaz Baba Yaz, bilgeliği ve ince zekasıyla pek çok siyasi ve toplumsal olayı başka bir pencereden anlatıyor.

Hem güldürmeyi hem de pek çok aydınlanmayı bir arada yaşatan kitap, insana dair hüzünlü anlatılarıyla da oldukça ilgi çekici.

İçinden gemiler, denizler, savaşlar, açılışlar ve kutlamalar geçen “Yaz Baba Yaz”, üniformaların içindeki insanları, askeri zekânın ardındaki yürekliliği ve vatan sevgisini çepeçevre saran cesareti anlatıyor.

Işık Biren’in, çocuklarının teşvikiyle kaleme aldığı anıları, her yaştan ve ilgi alanından okurun merakla okuyacağı pek çok ilgi çekici konuyu ve tarihi olayı kapsıyor. Bu kitapta Türkiye’nin ve dünyanın son 60 yılına dair sıra dışı detaylar bulacaksınız.

Editör, Serda Kranda Kapucuoğlu

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI