Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Anadolu Mavisi

Anadolu Mavisi

Anadolu Mavisi

Yazarlar: Ali Bozoğlu, Gökhan Karakaş

Türk Loydu Vakfı Yayınları

272 Sayfa

ISBN: 978-605-71210-9-7

2022

(görsel ve bilgi: turkloydu.org)

Kitap Hakkında

Uzun ve verimli bir araştırma süreci sonucunda ortaya çıkan bu değerli eser, tam bir özveriyle hazırlandı. Atatürk Dönemi Türkiyesi’nin denizcilik alanındaki gelişmeleri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu alandaki üstün başarıları ve anılarını anlatma amacıyla başlayan, ancak daha sonra doğal olarak yakın tarihteki denizcilik başarılarımıza evrilen bu değerli çalışmanın tarihimizin fazla bilinmeyen karakterlerine ışık tutacağına inanıyorum.

“Anadolu Mavisi”, Türkiye’nin denizcilik alanındaki en önemli kuruluşlarından olan Türk Loydu Vakfı’nın ilk kitap yayını olması, içerisinde Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili belki de daha önce hiç kimsenin bilmediği birçok özel anıya ışık tutması sebebiyle bizim için çok önemli ve değerli bir eserdir.

Yakın dönem denizcilik tarihimize ışık tutan bu eseri okurken, zaman zaman cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bindiği gemilere bineceksiniz, düşüncelerinizde hayallerine ve çalışmalarına eşlik edeceksiniz, Türk Loydu’nun kurucular ekibinden olan değerli Gemi Mühendisi başkanlarımızdan merhum Sn. Teoman Özalp’i okurken duygulanacak, Atatürk’ün vizyonuna hayran kalacaksınız.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Topraklarının ucu deniz olan bir ülkenin sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer.” sözleri her okuduğumda beni derinden etkilemiştir.

Bu benzersiz eseri ortaya çıkaran yazarlarımız Gazeteci Gökhan Karakaş ve Sayın Ali Bozoğlu ile yazarlarımıza katkıda bulunan bir çok değerli akademisyen ve denizcilik sektörümüzün önde gelen isimlerine sabırlı ve titiz çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Elbette tüm katkıları ve açık destekleri için ekteki fotoğrafta görebileceğiniz 2020-2023 Dönemi Türk Loydu Vakfı Yönetim Kuruluna, Başkan Vekilimiz Sn. Ufuk Teker, Sayman Üyemiz Sn. Ferhat Acuner, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sn. Atilla Çiftçigüzeli, Sn. Yılmaz Onur, Sn. Atilla Oksay, Sn. Prof.Dr. Hakan Akyıldız, Sn. İlker Özyıldız ve Sn. Serdar Yaraş’a ayrıca teşekkür ediyorum.

“Anadolu Mavisi”nin, yakın dönem Türk Denizciliğini araştıranlara gerçek bir kaynak kitap olarak her neslin faydalanabileceği bir yayın olacağını düşünüyor aynı zamanda içerisindeki yaşanmış anıların okuyuculara zevkli bir okuma deneyimi sunacağına inanıyorum.

Türk Loydu olarak Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 1937’de TBMM’yi açarken söylemiş olduğu “Denizciliği, Türk’ün büyük milli ülküsü olarak benimsemeli ve az zamanda başarmalıyız” sözü rehberliğinde her daim Türk Denizciliğine katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Cem Melikoğlu – Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI