Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Sporcularda Kupa Terapisi Araştırmaları

Sporcularda Kupa Terapisi Araştırmaları

Sporcularda Kupa Terapisi Araştırmaları

Yazar: Rafet Irmak

Tılsım Yayınevi

154 Sayfa

ISBN: 9786058940864

Boyut: 19.5 x 27.0

Karton Kapak – 2.Hamur

2023

(görsel: idefix.com, bilgi: kidega.com, idefix.com, istanbulkitapcisi.com)

Kitap Hakkında

Bilinen yazılı kaynaklar klasik kupa terapisinin kökeni olarak Eski Mısır, Eski Çin ve Antik Yunan Medeniyetlerini işaret etmektedir. Bunlar içinde en eski uygulamaların Eski Mısır Medeniyetinde olduğu düşünülmektedir. Eski Mısır’da klasik kupa terapisi ile ilgili hiyerogliflere MÖ. 3500 yıllarında rastlanmaktadır.

Klasik kupa terapisi ile ilgili temel kavramlar Hipokrat ile başlayan, Galen ile devam eden ve İbn-i Sina ile zirveye ulaşan Yunan Tıbbı, İslam Tıbbı ya da Eski Tıp olarak bilinen sistematik içinde üretilmiş ve günümüze aktarılmıştır.

1950’den sonra yeniden canlanma dönemi ve farklı bir bakış açısı ile klasik kupa terapisi ele alınmaya başlamıştır. Michael Phleps’in 2016 yılında Rio Olimpiyatları’nda klasik kupa terapisinden faydalanması ve altın madalya kazanması klasik kupa terapisi ile ilgili bilimsel çalışmalara ivme kazandırmıştır.

Bu kitapta hem İbn-i Sina ile zirveleşen klasik kaynaklardaki bilgi hem de güncel bilimsel araştırma sonuçları okuyucuya bir arada sunulmuştur. Güncel araştırmaları gerçekleştiren bilim adamları ile doğrudan bağlantıya geçilmeye çalışılmış, Heme Oksijenaz-1 gibi yeni etki mekanizmaları ayrıntılarıyla anlatılmıştır.

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI