Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Osmanlı Bilim Ve Savaş Teknolojisi

Osmanlı Bilim Ve Savaş Teknolojisi

Osmanlı Bilim Ve Savaş Teknolojisi

Yazar: Şükrü Altın

Altın Aba Yayınları

476 Sayfa

ISBN: 978-625-99370-4-5

Boyut: 14.0 x 23.0

Karton Kapak

2023

Kitap Hakkında

Tarihte çok şey saklı…

Küçücük bir beylik iken altı yüz yıl boyunca üç kıtayı kucaklayan Osmanlı Devleti’nin durmak bilmeyen mücadelesi olmasaydı, ne İmparatorluk altı asır ayakta kalabilirdi ne de Batılı devletlerin saldırıları karşısında Türkiye Cumhuriyeti diye bir devlet olabilirdi.

Siyasi, idari yapısı ve askeri teknolojisi ile tarihteki en uzun ömürlü devletlerden biri hiç şüphesiz ki Osmanlı Devleti’dir.

Bu eserde alışılmışın dışına çıkılarak Osmanlı Devleti’nin bilim ve savaş teknolojisinde gizlenen şifreleri çözülmeye çalışıldı.

Bu kitapta, Osmanlı’nın Asya tipi bozkır göçebe süvarilerinden bugünün komandoları olan Türk akıncılarını, balistik ok hızının hesaplarını, “el kumbarası” denilen ilk el bombasını, İstanbul surlarını yıkan güllelerin vuruş hızını, ilk insansız roketi, dünya haritasını çizen Piri Reis’i, Mimar Sinan’ın mühendislik harikalarını, “Tahtelbahir” adının verildiği ilk denizaltıyı, 1877 yılında dünyanın en uzun üçüncü telgraf ağının gururunu yaşatan bir Osmanlı Devleti’ni okuyacaksınız.

Yine bu eserde Ok Ordusu’nun estirdiği rüzgâr sesini, Yeniçerilerin kullandığı keskin kılıcı, gürz ve savaş baltası ile harp oyunlarını; akıncı süvarilerinin bileşik yay ve kısa mızrakla düşmana saldırısını, tabur cengi taktiği ile muhafız kıt’alarının üç yüz topu birden nasıl ateşlediğini göreceksiniz.

Bu eser yazılırken dünya bilimine yön veren birçok Osmanlı bilim adamı ve ulemâsının yaşadığı ilginç olaylar tarihin tozlu raflarından indirildi.

Merak eden okuyucular ve yeni kuşaklar için elden düşürülmeyecek roman tadında, bilimsel bir çalışma…

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI