Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

1421 - Çin'in Dünyayı Keşfettiği Yıl

1421 - Çin'in Dünyayı Keşfettiği Yıl

1421 - Çin'in Dünyayı Keşfettiği Yıl

Yazar: Gavin Menzies

Çevirmen: Kardelen Kala

Kalkedon Yayınları

680 Sayfa

ISBN: 9786054979271

Boyut: 14.0 x 21.0

Karton Kapak – 2. Hamur

2014

(görsel: …, bilgi: imge.com.tr, dr.com.tr, simurg.com.tr)

Kitap Hakkında

Dünya Tarihini Değiştirecek İddia; Amerika Kıtası’nı Çinli Müslüman General Zheng He, Kolomb’tan 70 yıl önce keşfetti! Amerika Kıtası’nın Keşfinin Gizli Tarihi Emekli donanma subayı Gavin Menzies, Amerika Kıtası’nı ve diğer bir çok yeri Kolomb’dan ve diğer kaşiflerden çok önce Çin Amiralleri Zheng He, Hong Bao, Zhou Man, Zhou Wen ve Yang Qing’nin keşfettiğini sağlam delillerle ortaya koyuyor.

“Bu Çin amiralleri Ümit Burnu’nu Dias’dan altmış altı yıl önce dönmüş, Macellan Boğazı’ndan Macellan’dan doksan sekiz yıl önce geçmiş, Avustralya’ya Kaptan Cook’tan üç yüz yıl, Antarktika ve Arktik bölgelerine Avrupalılardan dört yüz yıl, Amerika’ya da Kolomb’dan yetmiş yıl önce ulaşmıştı.”

Piri Reis Haritası’nın Gizemi Çözüldü!

Menzies, Akdeniz coğrafyası dışına çıkmayan Piri Reis’in çizdirdiği haritanın Çinli Amiraller tarafından çizdirilen haritalara dayandığını iddia ediyor.

“Kolomb, da Gama, Macellan ve Cook daha sonra bu “keşifleri” yeniden yaparken, başkalarını takip ettiklerini biliyorlardı; çünkü “bilinmeze” doğru yol alırken hepsinin ellerinde Çinli kâşiflerin haritaları mevcuttu. Ünlü bir alıntıyı hiç de yerinde olmayan bir şekilde kullanmak istiyorum: Başkalarından daha uzağı görebiliyorlardı; çünkü devlerin omuzlarında duruyorlardı.” – Gavin Menzies (Tanıtım Bülteninden)

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI