Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Sular Kızıl Akacak

Sular Kızıl Akacak

Sular Kızıl Akacak

Yazar: Doğan Aydal

Motto Yayınları

248 Sayfa

ISBN: 9786257107105

Boyut: 13.5 x 21.0

Karton Kapak – 2. Hamur

2020

(görsel: pankusyayinlari.com, bilgi: bkmkitap.com, dr.com.tr, pankusyayinlari.com, mottoyayinlari.com)

Kitap Hakkında

Kaynayan kazan Ortadoğu. Her sebepten savaş çıkan Ortadoğu’da “sudan sebeplerle” savaş çıkmaz mı? ABD raporlarına göre “su savaşları”nın ilk çıkma ihtimali olan yer Ortadoğu’dur. Bu savaş önlenebilir mi? Ülkemiz gerçekten su zengini mi? Değilse, su zengini bir ülke olup “su”dan milyarlarca dolar kazanabilir mi? Filistin olayını gerçekten bütün çıplaklığı ile biliyor muyuz?

İsrail’in genişleme sürecini gerçekten dikkatli inceledik mi? Müslüman Dünya’nın ve özellikle Mısır’ın bu genişlemedeki hatalarına dikkatlice baktık mı?

Türkiye’nin su politikası Ortadoğu’yu ve özellikle Filistin-İsrail savaşını nasıl etkiler? Değişik bir su politikası Ortadoğu’ya huzur getirebilir mi? Baraj yapımları ile terör arasında bağlantı olabilir mi? Barajlar sebebiyle kan işeyen milyonlarca insanın, kör olan yüzbinlerce insanın var olabileceğine inanabilir misiniz?

Ülkemizin gerçekten yeni barajlara ihtiyacı var mı? Munzur ve Ilısu barajlarına farklı bir bakış gerekmiyor mu? Enerji probleminin çözümünün başka alternatifleri yok mudur? “Maden Savaşları, “Petrolsüz Dünya” ve “Enerji Kan Kokuyor” gibi kitapları ile kendini Enerji Dünyası’na kabul ettiren Prof. Dr. Doğan Aydal’dan çarpıcı bir kitap daha.

Prof. Dr. Doğan Aydal, bu kitabında sadece bu soruların cevabını vermekle kalmıyor, Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki olaylara da farklı bir pencereden bakıp farklı çözümler de sunuyor.

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI