Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Atlantis

Atlantis

Atlantis

Yazar: Gerhart Hauptmann

Çevirmen: Onur Aydın

Kanon Kitap

444 Sayfa

ISBN: 9786057087904

Boyut: 13.0 x 21.0

Karton Kapak – 2. Hamur

2021

(görsel ve bilgi: istanbulkitapcisi.com)

Kitap Hakkında

Avrupa’nın yerleşik ve “yüksek” değerleriyle yetişmiş olan Doktor Frederick von Kammacher, efsane denizcilik şirketi White Star‘a ait bir gemi olan Roland‘la, her türlü “aşırılığın ve bayağılığın” hüküm sürdüğü, “niteliksiz göçmenler ülkesi” Amerika’ya doğru yola çıkar.

Bir yandan Roland, sahip olduğu yüksek teknoloji ve yüksek konfor standartları ile göz boyarken, diğer yandan ilkel koşullarda yaşamak zorunda kalan gemi personelinden bir ocakçının ölümü ile sınıf farklılıkları, yerleşik sosyal hastalıklar ve cinsiyet ayrımcılıkları su yüzüne çıkmaya başlar.

Böylesi gerilimli bir seyahatte, başka bir geminin enkazına çarpan Roland batar.

Bu gemiden sağ kurtulan şanslı azınlıktan olan Kammacher, Amerika’nın yalnızca servet sahipliğine ve paraya dayalı sisteminde, kendisi gibi Roland’dan kurtulmuş ve reşit olmayan bir dans yıldızını korumak zorunda kalır. Gerilimin dozu arttıkça Roland kendisini yüksek entelektüel seviyedeki düşünce tartışmalarında, nihayet bir hayal âleminde, kayıp kıta Atlantis’te görmeye başlar.

Nobel Edebiyat Ödülü, Goethe Edebiyat Ödülü ve Almanya Onur Nişanı gibi pek çok ödüle sahip Hauptmann’ın zengin düşünsel dünyasını doyumsuz bir edebi kurguyla biçimlendirdiği önemli eserlerinden ATLANTIS, Onur Aydın’ın özenli çevirisi ile LIBRARIUM MAXIMUS seçkimizde yerini alıyor…

 

 

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI