Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

3000 Yıllık Mücadele - Truva'dan Gelibolu'ya Çanakkale

3000 Yıllık Mücadele - Truva'dan Gelibolu'ya Çanakkale

3000 Yıllık Mücadele - Truva'dan Gelibolu'ya Çanakkale

Hazırlayan: Gökşen Özen, Buğra Terzi

Yazarlar: Aykut Degre, Sinan Gökdemir, Barış Yeşildağ, Aytun Yazgı, Kenan Çelik, Mithat Atabay, Gürsel Akıngüç, Gökşen Özen, Murat Karataş, Barış Borlat, Ferudun Hakan Özkan, Yusuf Acıoğlu, Fatih Kesler

Çanakkale Savaşları Enstitüsü Yayınları

476 Sayfa

ISBN: 9786058089716

Karton Kapak – 1. Hamur

2019

(görsel: canakkalestore.com, bilgi: alsatkitap.com, books.google.com.tr, canakkalestore.com)

Kitap Hakkında

Çanakkale, tarih boyunca savaşlara sahne olmakla birlikte pek çok ulusun anlaşmazlıklarını çözdüğü bir coğrafya olmuştur. 

Günümüzde Çanakkale‘ye ziyaret amaçlı gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük çoğunluğu Truva Ören Yeri ile Çanakkale Savaşları Muharebe Alanlarını gezmektedir. Ziyaretçiler, Truva‘yı gezerken tarihte bilinen ilk savaş olan Truva Savaşı hakkında bilgi edinilir; Gelibolu Yarımadası‘na geçtiklerinde ise aynı boğazda gerçekleşmiş son savaş olan Çanakkale Savaşı hakkında bilgi alır ve savaş alanlarını gezerler. Bu ilk ve son savaş arasında tarih boyunca da anlaşmazlıklar ve savaşlar yaşanmıştır.  

Konu Çanakkale olunca bugüne dek hazırlanmış en yalın dile sahip, askerî ve bilimsel çalışmalara dayanarak boğazın coğrafi konumunu ve stratejik önemi de dahil olmak üzere tüm süreci en kapsamlı bilgilerle sizler için hazırladık. 

Tarihçiler, bilinen adları haricinde bu Boğazı, savaşların sahnelendiği bir tiyatro olarak tanımlamaktadır. 

Teokri Diyarı’na, Çanakkale’ye Hoşgeldiniz…

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI