Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Mavi Vatan - İş Başında

Mavi Vatan - İş Başında

Mavi Vatan - İş Başında

Yazar: Murat Özkul

Gece Kitaplığı

181 Sayfa

ISBN: 9786257793582

Boyut: 13.5 x 21.0

Karton Kapak – 2. Hamur

2021

(görsel: kirmizikedi.com, bilgi: sozcukitabevi.com, imge.com.tr, kirmizikedi.com)

Kitap Hakkında

Önemli olan insanın kendine birtakım sorular sormasıdır. Nasıl sorular demeyin? 1K5N olarak kodlanan sorular olması gereken bütün cevapların sorularıdır. Bu soruların cevaplarını araştırabiliyorsan bulursun. Bulduğunu anlatabilme yolunu da biliyorsan aklına yazmak gelir. Ben bu yöntemle bulduğum pek çok sorunun cevaplarını yazdım.

İlk yazdığım okyanus ötesi coğrafya keşifleri için “Turks & Kaykos Adaları” olmuştu. İkincisi genç insanların kaderini yakalayabilmek için kişisel çabalarına ihtiyaç olduğunu anlatan “Kaderde Yolculuk” oldu. Üçüncüsü ise yaşam ışığını kaybeden kişilerin derdine ortak olan “Işığı Yakalamak” oldu. Şimdi ise bu, “Mavi Vatan”, vatanın deniz altında uzanan kısmının da Vatan olduğunu anlatıyor. Şöyle ki; “Kıta Sahanlığı ilana bağlı olarak oluşmayıp ulusal kara sınırların deniz tabanında uzanan bölümünü de içerir.”

Başka bir deyişle; Ana karanın deniz altında uzanışı gibi görünen karaların kenarında kıyıdan açığa doğru eğimin belli bir şekilde artığı yere kadar uzanan, az eğimli sığı denizlere sahip saha, coğrafi anlamda “Kıta Sahanlığı” alanıdır.

Üç tarafı denizle çevrili ülkemizin su altında devamı olan bölgeyi biz “Mavi Vatan” olarak biliriz.

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI