Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Son Sefer - Marmara Denizi Eskileri

Son Sefer - Marmara Denizi Eskileri

Son Sefer - Marmara Denizi Eskileri

Yazar: İsmet Değirmenci

İon Mimarlık Yayınları

100 Sayfa

ISBN: 9786058254121

Boyut: 13.0 x 20.0

Karton Kapak – 2. Hamur

2021

(görsel: kirmizikedi.com, bilgi: kitapkoala.com, kirmizikedi.com)

Kitap Hakkında

İsmet Değirmenci, Marmara Adası Gündoğdu Köyü‘nden bir deniz aşığı… Ruhu adeta deniz ile yoğrulmuş, öyküleri, şiirleri, hikâyeleri, resimleri, desenleri ve heykelleri ile adını sanat camiasında duyurmuş, sayısız sergisi bulunan çok yönlü bir sanatkâr.

“Son Sefer; Marmara Denizi Eskileri” kitabı, okurlarına, yazarın gençlik yıllarının anıları ile süslenmiş hikâyeleri, bir zamanlar Marmara Denizi‘nde seferler yapan yolcu gemileri üzerinden aktarmaktadır. Bu gemilerle unutulmaz seyahatler yapan kişilere ait güzel hikâyelerin yanında, yok oluşlarına uzanan hazin süreç de, şiirsel bir dille sunulmaktadır.

Kitap, bunun yanı sıra denizcilik tarihine de kısa ve özlü bir bakış sunmaktadır. 1950’li 60’lı yıllarda doğanların hafızalarında müstesna bir yere sahip olan, Marmara Denizi ve Boğaziçi‘nde süzülerek giden vapurlar da kitaba renk katıyor.

Okuyucuların, o günlere ait kendi yaşantılarından da kesitleri bulabileceği, denizi ve gemileri seven herkese hitap eden, bir solukta okumaktan kendinizi alamayacağınız bir kitap.

 

 

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI