Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Buzlar Sfenksi

Buzlar Sfenksi

Buzlar Sfenksi

Yazar: Jules Verne

Çevirmen: Hasan Fehmi Nemli

Alfa Yayınları – Olağanüstü Yolculuklar Dizisi

555 Sayfa

ISBN: 9786051069784

Boyut: 12.0 x 20.0

Karton Kapak – 1. Hamur

2014

(görsel ve bilgi: alfakitap.com)

Kitap Hakkında

“Buzlar Sfenksi”, Edgar Allan Poe‘nun en uzun ve en ürkünç anlatısı “Artur Gordon Pym’in Öyküsü”nün yarım kalmış olduğu düşüncesiyle, onu tamamlamak üzere yazılan devam romanlarının en ünlüsüdür.

Edgar Allan Poe, kahramanını Antartika‘nın gizemli denizlerinde sisler içinde bilinmedik bir yazgıya teslim etmişti. İşte Jules Verne yıllar sonra bu kahramanına yeniden hayat veriyor.

“Buzlar Sfenksi”nde efsanevi yazı hayatının en şaşırtıcı yolculuğuna çıkartıyor: Dünyanın alt kısmında bir yolculuk! İnsan avı, deniz hikaye, bilimsel spekülasyon ve kutup kabûslarının şaşırtıcı bir karışımı. 

Jules Verne’in süre giden uluslararası canlanmasına kayda değer bir katkı. Buzlar Sfenksi’ni Verne’in Olağanüstü Yolculuklarının tüm meraklıları için şiddetle tavsiye ediyoruz.” -Science Fiction Studies

Buzlar Sfenksi son sayfasına kadar sürükleyici… İki büyük usta: Poe ve Verne; iki büyük fantastik okyanus anlatısı. Okyanus anlatılmamış gizemler, kabûslar, mucizeler ve neredeyse kitabın kahramanlarından birisi.” 
-San Francisco Book Review

… Verne ve 19. yüzyıl keşif anlatıları literatürüne değerli bir katkı.” -Choice

Jules Verne’in neden en çok çevrilen beş yazardan birisi olduğunu anlamak için bu kitabı okumanız yeterli.
-Publisher Weekly

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI