Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Blue Cruise - Blaue Reise - Mavi Yolculuk

Blue Cruise - Blaue Reise - Mavi Yolculuk

Blue Cruise - Blaue Reise - Mavi Yolculuk

Ortak Çalışma Eseri

199 Sayfa

Boyut: 30.3 x 21.8

Ciltli Kapak – Kuşe Kağıt

Kitap Hakkında

Muğla İlinin Valisi olarak dünyanın en güzel ve çeşitlilik arz eden kıyılarının benim bölgemde olduğundan ötürü kendimi çok mutlu hissediyorum.

Yat turizmi bizim için çok önemlidir, zira misafirlerimiz için unutulmaz tatil izlenimleri sunarken birçok ailemizin ekonomik temelini oluşturur. Gulet kaptanlarımız Bodrum ve Fethiye arasında büyük bir gururla denizleri gezer, bu gezi esnasında da misafirlerine bölgemizin doğal hazine ve kültürel zenginliklerini gösterirler. Yönetim birimimiz son yıllarda doğayı korumak ve temiz tutmakla ilgili bir dizi önlemler almıştır. Çünkü neredeyse hiç bir bölgede bu denli yeşilin suyla buluştuğu ve yapılaşmanın olmadığı bir yer yoktur. Denizlerimizin temiz kalması ve bölgenin güzelliğini gelecek kuşaklara taşımak amacıyla Mavi Bayrak uygulamasını en katı ve etkili şekilde uygulayan sistemlerden birine sahibiz. Umarım denize olan saygınız ve yelken sevdanız sizin sadece bizim denizlerimize değil tüm denizlere karşı daha dikkatli olmanızı sağlar. Bu anlamda sizlere macera dolu bir Mavi Yolculuk diliyorum!

Amir Çelik – Governor of Muğla

Sahil ve deniz yeni macera dünyasında yeterli olmadığından, dünya üzerindeki turistik mekanlar kendilerini yenilemek zorunda. Biz bu gelişmeleri gayet rahat bir şekilde Muğla sınırları içerisinde izliyoruz, çünkü dünyanın sayılı seçenekli kıyılarından biri bizim önümüzde. Homer’in İlyada Destanı’nda anlattığı gibi antik Karya ve Likya’nın mirası olan bu bölgeler Türk şairlerinin başlattığı “Mavi Yolculuk” için bir temel oluşturmuştur. Yelkenleri açarak Sedir Adası, Knidos, Loryma veya Kaunos gib antik yerleri keşfetmek bugüne kadar süregelmiş ve tükenmeyen bir tutku olmuştur. Sadece tekneler modernleşmekte ve güvertedeki konfor gün geçtikçe artmakta. Bu kitabı hazırlamaktaki amacımız, bundan sonra gelecek misafirlerimize kıyılarımızın güzelliğini tanıtmak ve kendi rotalarını çizmekte yardımcı olmaktır. Devamlı gelen misafirlerimiz ilerleyen sayfalarda belki de hiç yelken açmadıkları suları bulacaklardır. Ayrıca sizlere, dünya çapında yelkencilerin tercih ettiği ve en iyilerinden olan denizcilik altyapımızı tanıtmak istiyoruz. Türkiye’nin Güney Kıyıları, önünde bulunan 12 Ada (Dodekanes) ile birlikte tüm yelkencileri heyecanlandıran bir deniz bölgesidir. Sizce başka nerede etkileyici Şövalye kalelerinden volkanik adalara yelken açılabilir ve antik şehirlerin önünde demir atılabilir? Mavi Yolculuk ile çok özel macera dünyanızı yaratmak üzere çevireceğiniz sayfalarda bu imkanları sunuyoruz ve size güzel bir yolculuk diliyoruz.

Veli Çelik – Director of Tourism and Culture of Muğla

İçindekiler:

-Bodrum Area 28

-Greek Dodecanese Islands 42

-Gökova Gulf 52

-Datça Peninsula 76

-Hisarönü Gulf 86

-Yeşilova Gulf 99

-Greek Dodecanes Islands 106

-Karaburun to Marmaris 116

-Marmaris Bay 131

-Marmaris to Fethiye Gulf 135

-Göcek & Dalaman Area 144

-Regattas 160

-Fethiye Area 162

-Gemiler 169

-Seven Capes to Kekova 177

-Greek Dodecanes Islands 186

-Kekova 188

-Marina List 192

 

 

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI