Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Pamuğun Çocuğu Mersin Ve Mersin İskeleleri

Pamuğun Çocuğu Mersin Ve Mersin İskeleleri

Pamuğun Çocuğu Mersin Ve Mersin İskeleleri

Yazar: Semihi Vural

Mersin Deniz Ticaret Odası Yayınları

240 Sayfa

ISBN: 978-605-137-504-5

Boyut: 24.0 x 17.0

Karton Kapak

2015

(görsel: 1000kitap.com, bilgi: mdto.org.tr, nadirkitap.com, abebooks.com, 1000kitap.com)

Kitap Hakkında

Yazar Semihi Vural tarafından kaleme alınan “Pamuğun Çocuğu Mersin ve Mersin İskeleleri” adlı eser, Mersin Deniz Ticaret Odası tarafından kitap haline getirildi.

Semihi Vural’ın “Bilinmeyen Mersin” üçlemesinin “Yumuktepe” ve  “Sikkelerde Yaşayan Zephyrion”dan sonra basılan bu son kitabı, Mersin iskelelerini konu alıyor.

Gerçek bir Mersin sevdalısı olan Semihi Vural, kitabıyla Mersin’in yakın tarihine ışık tutuyor. Kitabında okurlarına modern Mersin’in kuruluşunu ve kentleşme sürecini anlatan Vural, tarihimize tanıklık etmiş kültürel öğelerin kayboluşuna da dikkat çekiyor.

Bugün Doğu Akdeniz’in en önemli limanlarından biri olarak tanımladığımız Mersin Limanımızın, varlığını eski Mersin’deki irili ufaklı iskelelere borçlu olduğunu söyleyen Yazar Semihi Vural, yok olan iskelelerin öyküsünü belgeler, sözlü anlatılar, planlar ve fotoğraflara dayandırarak okuyucu ile buluşturuyor.

Bugün var olmayan iskele alanlarını eski kent planlarına ve bugünkü Mersin’in hava fotoğraflarına işaretleyen Yazar Semihi Vural, bu yolla eski Mersin’in okuyucunun zihninde canlanmasına da imkan tanıyor.

 

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI