Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Ferdinand Macellan - Dünyanın Yuvarlak Olduğunu İspat Eden Büyük Kaşif

Ferdinand Macellan - Dünyanın Yuvarlak Olduğunu İspat Eden Büyük Kaşif

Ferdinand Macellan - Dünyanın Yuvarlak Olduğunu İspat Eden Büyük Kaşif

Yazar: Turan Tektaş

Parola Yayınları – Kaşifler Dizisi

144 Sayfa

ISBN: 978-605-7522-58-0

Boyut: 13.5 x 21.0

Karton Kapak

2019

(görsel: parolayayinlari.com, bilgi: kidega.com, parolayayinlari.com)

Kitap Hakkında

1480 yılında, Portekiz‘in Sabrosa kentinde doğdu. Eğitim için Portekiz’in başkentine gitti ve Kraliçe’nin hizmetine girdi.  Kolomb geri dönüp yeni bir dünyanın büyüleyici haberini getirdiğinde henüz bir çocuktu.  İspanya heyecanla doluydu; şehirleri günlerce şarkılar söylediler, oynadılar ve geceleri, meşalelerle alevlendirdiler. İspanya’nın keşiflerine rakip olmak konusunda iddialıydı. Kendisini zaten Hindistan‘ın parlayan âlemlerine ulaşmaya inandırmıştı.

Macellan’ın keşif gezisi dünya çevresinde yapılan ilk seyahattir ve Güney Amerika’daki boğazdan geçerek Atlas ile Büyük Okyanus’u birleştiren ilk deniz yolculuğudur. Macellan’ın ekibi Avrupa için tamamen yeni olan pek çok hayvan türü ile karşılaştı. Bunlardan bazıları “hörgüçsüz develer” olarak tanımlanan lamalar ve “tüyleri yolunmayan fakat derisi yüzülen siyah kazlar” olarak tanımlanan penguenlerdir.

En yakın iki galaksi olan Macellan Bulutsuları güney yarıkürede keşfedildi. 69.800 km olan yolculukları sayesinde dünyanın çevresini de hesaplanmış oldu.

 

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI