Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

TÜDAV 22. Yıl

TÜDAV 22. Yıl

TÜDAV 22. Yıl

Ortak Çalışma Eseri

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı Yayınları

178 Sayfa

2020

(görsel ve bilgi: tudav.org)

Kitap Hakkında

ÖNSÖZ

Bu kitap Türk Deniz Araştırmaları Vakfı’nın kuruluşundan bu yana yapılan çalışmaların anlatıldığı bir eserdir. 22 Yıllık bir emeğin, adanmışlığın, heyecanın, cesaretin, denizlerimizin korunması mücadelesine adanan kollektif bir hareketin, bir avuç insanın sınırlı imkânlarla neler yapabileceğini gösteren tarihe bir not düşme amacı taşıyan bir belgedir. Zira söz uçar ama yazı kalır.

Denizlerin gelecek kuşaklar tarafından da sürdürülebilir şekilde kullanılmasını amaçlayan vakfımız bir anlamda yapılan çalışmaların hesabını veriyor.

Ülkemizin deniz hak ve menfaatlerinin korunması konusunda bilimsel veri üreten TÜDAV bunların yayımlanması ve küresel çapta yaptığı etkinliklerle duyurmasıyla da daha şimdiden birçok başarıya imza atmıştır. Zira, sadece
araştırma değil, denizlerin biyolojik çeşitliliğinin korunması ve genç kuşaklara verilen eğitimlerle deniz ekosisteminin tanıtılması ve korunması için de ciddi çaba sarf etmektedir.

Vakfımızın düzenli çıkardığı dergi ve kitaplar dünyanın birçok kütüphanesinde yerini almıştır. Nesli azalan türler, biyolojik çeşitlilik, iklim değişikliği, kirlenme, yasadışı balıkçılık, kutup çalışmaları gibi birçok alandaki araştırma ve
çalışmalarımızı gelecek yıllarda da devam ettireceğiz. Yine, ulusal ve uluslararası kurumlarla olan işbirlikleri ve ortaklıklarımızı devam ettireceğiz.

Türkiye ve çevre denizlerinin bilinmesi, araştırılması, korunması ve sürdürülebilir kullanımı için çabalarımız sürecek.
Vakfımıza destek olan herkese, kurucularımıza, genel kurul üyelerimize, yönetim kurulu üyelerine, danışmanlarımıza ve nihayet çalışanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Onların değerli gayretleri ve destekleri olmasaydı bugün saygın ve uluslararası bir kurum haline gelemezdik.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Bayram ÖZTÜRK – Vakıf Kurucusu ve Başkanı

Bağlantı:

http://tudav.org/wp-content/uploads/2020/01/TUDAV_22._Yil-.pdf

 

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI