Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Gemi İnşa Mühendisliğine Giriş: Gemi Formunun Hidrostatiği Ve Stabilitesi

Gemi İnşa Mühendisliğine Giriş: Gemi Formunun Hidrostatiği Ve Stabilitesi

Gemi İnşa Mühendisliğine Giriş: Gemi Formunun Hidrostatiği Ve Stabilitesi

Yazar: Erinç Dobrucalı

Seçkin Yayıncılık

296 Sayfa

ISBN: 9789750249389

Boyut: 16.0 x 24.0

Karton Kapak

2018

(görsel ve bilgi: seckin.com.tr)

Kitap Hakkında

Kitap, gördüğü yoğun ilgi üzerine kısa sürede ek baskı yapmış, ardından da güncellenerek eklenen Havuzlama bölümü ile 2. Baskısını yapmıştır.

Kitap, Deniz Harp Okulu ve Pirireis Üniversitesi’nde Gemi İnşa dersleri veren yazarın, ders notlarından, ders anlatımı esnasında öğrencilerinden gelen sorulardan ve mesleki deneyimlerinden sağladığı birikimlerle yazılmıştır. Bu kitapta; Gemi İnşa eğitimi veren tüm kurumlarda gemi inşasının temel yapı taşlarını oluşturan mühendislik alanlarındaki konular detaylı ve anlaşılır bir şekilde anlatılmış, gemi inşası teorik ve pratik yönleri ile incelenerek okuyucunun konuyu anlamasını kolaylaştıran gerçek hayatta karşılaşılan birçok örnek ve problem okuyucu ile paylaşılmıştır.

Kitapta her bir bölüm alt başlıklarıyla beraber detaylı olarak anlatılmış ve bölüm sonlarında tüm konulara ilişkin çok sayıda çözümlü örnek ayrıntılı olarak sunulmuştur. Kitapta anlatılan konuların daha iyi anlaşılması için 140 şekil ve 27 kaynak verilmiş, ayrıca 55’i çözümlü 99 tane uygulamaya yönelik probleme de yer verilmiş, her konuya ilişkin verilen formüllerin uygulamasının olmasına da dikkat edilmiştir.

Eser üniversitelerdeki ilgili derslere yönelik olarak hazırlanmış olmasının yanı sıra konu hakkında kendisini geliştirmek isteyenlere ve 2. baskıda eklenen tersanelerde gerçekleştirilen en riskli faaliyet olan havuzlama bölümü ile sivil/askeri bahriye ile gemi inşa sektöründe çalışan tüm mühendislere de hitap etmekte olup, Gemi İnşa Mühendisleri için bir başucu kitabı olacak niteliktedir.

Konu Başlıkları

-Gemilerin Sınıflandırılması

-Gemi Ana Boyutları Ve Tanımları

-Gemi Form Kaysayıları

-Sayısal Entegrasyon Yöntemleri ve Gemi İnşa Alanındaki Uygulamaları

-Hidrostatik Eğriler

-Enine Stabilite

-Boyuna Stabilite

-Havuzlama

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI