Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Denizde Bir Devekuşu

Denizde Bir Devekuşu

Denizde Bir Devekuşu

Yazar: İsmail Oruç

Cinius Yayınları

172 Sayfa

ISBN: 9786057932518

Boyut: 13.5 x 19.5

Karton Kapak – 2. Hamur

2018

(görsel: dr.com.tr, bilgi: sahnearkasi.ciniusyayinlari.com, eflatunkitap.com, dr.com.tr)

Kitap Hakkında

İsmail Oruç; kendi imkanları, kendi emeği ve azmi ile tekne sahibi olmak ve denizlerde yaşamak hayalinin ve amacının adım adım nasıl gerçek olabileceğini yaptıklarıyla ve yazdıkları ile deniz yürekli insanlara yol gösteren bir deniz feneri olmuştur.

Mütevazi imkanlar ile, nasıl bir yol takip edilerek, gerçek bir teknenin nasıl kurulacağını belgelemekle kalmamış, bu günlüklerini yine mütevazi imkanlarla kitap haline getirme zorluğunun da altından kalkarak, bir başvuru kitabı var etmiştir.

O kitap bu kitaptır işte.

Hazır bir tekne satın almak, mütevazi deniz yürekli insanlar için, artık her geçen gün daha da imkansız bir hale gelmektedir. Tekne sahibi olmak da, marina masraflarına yetişebilmek de imkansız hale gelmektedir. İsmail Oruç kitabı ile bu sorunlara da önemli bir çözüm sunmaktadır. İşte bu yüzden de bu kitap önemlidir.

Diğer bir önemi ise, böyle el yapımı küçük bir tekne ile, en deli üçüncü iç deniz olan Ege’de hiçbir riske girmeden, sabırla, hava kollayarak, sabırsızlık etmeden, etap etap, Marmara’dan, Ege’nin sonuna kadar, güzel güzel, mutlulukla, keyif alarak, dostlar bularak nasıl bir yolculuk yapılması gerektiğinin  pratiğini ortaya koyması bakımından da, bu kitap bir başvuru kitabı özelliği taşımaktadır. –Haldun Sevel

(Tanıtım Bülteninden)

 

 

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI