Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Mavi Yolculuk

Mavi Yolculuk

Mavi Yolculuk

Yazar: Azra Erhat

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

312 sayfa

ISBN: 9786052955109

Boyut: 13.0 x 19.5

Karton Kapak – 2. Hamur

2018

(görsel: iskultur.com.tr, bilgi: odakitap.com, iskultur.com.tr)

Kitap Hakkında

“Mavi yolculuğu anlatmak zordur, mavi yolculuğu yaşamak gerek.”

Tam yirmi yıldır, onar, on beşer kişilik gruplarla, dünyanın birçok ülkelerinden gelme genç yaşlı insanlarla mavi yolculuk yaparız.

Aramızda sanatçılar, yazarlar, öğretmenler, her meslekten insan bulunur. Birçoğu öğrenci ya da çocuktur, ama nereden gelmiş olurlarsa olsunlar, çevreleri, yaşları ne olursa olsun, hepsi iki üç hafta süren mavi yolculuk dönüşünde başka bir insan olarak çıkarlar karaya. Gözleri güzellikle, gövdeleri sağlıkla, ruhları mutlulukla dolmuştur (1962).”

On yedi mavi yolcu Macera adlı gemiyle Ege kıyılarını keşfe çıkar. Kaptan dümene geçer, demir alınır. Gözlerinin önündeki mutluluk denizinde doğaya ve insana karışırlar. Kimler yoktur ki yolcular arasında? Mavi yolculuğun kurucusu Halikarnas Balıkçısı, isim babası Sabahattin Eyüboğlu ve niceleri…

Ege ve Akdeniz kıyılarında yapılan bu yolculuğun sonunda o yörelerin sonsuz zenginliklerini, tarihini, antik  kentlerini, anıtlarını yazılarıyla, resimleriyle tanıtırlar. Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun fırçasında yeniden hayat bulur, Halikarnas

Balıkçısı’nın öykülerinde, romanlarında yücelir bu mavi gezegen.

Azra Erhat, Mavi Yolculuk kitabıyla kendilerinden sonraki mavi yolculara kılavuzluk ederek, turizmin insanı  yabancılaştırdığı bu yerlere, farklı bir bakış açısı sunmaktadır.

 

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI