Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Heybeliada'da Bir Işık - Deniz Harp Okulu Ve Lisesi (1957-1964)

Heybeliada'da Bir Işık - Deniz Harp Okulu Ve Lisesi (1957-1964)

Heybeliada'da Bir Işık - Deniz Harp Okulu Ve Lisesi (1957-1964)

Yazar: Özden Örnek

Kırmızı Kedi Yayınları

280 Sayfa

ISBN: 9786052981559

Boyut: 14.0 x 23.0

Karton Kapak – 2. Hamur

2017

(görsel: kaynakyayinlari.com, bilgi: kaynakyayinlari.com, dr.com.tr, kirmizikedi.com)

Kitap Hakkında

Tersane Hendesehanesi… Mekteb-i Bahriye-i Şahane… Bahriye Mektebi… Deniz Harp Okulu ve Lisesi…

(E) Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek, 1773’ten bu yana deniz subayı yetiştiren bu okulların Türk Silahlı Kuvvetleri için vazgeçilmez önemini, kişisel öğrencilik anıları eşliğinde anlatıyor.

Deniz Lisesi’ne giriş sınavı, Heybeliada’da öğrenci olmak, yatılı okul yaşamı, ceza talimleri, bayan öğrenciler, yabancı öğrenciler, disiplin, izin günleri, unutulmaz öğretmenler, yurtdışı eğitim gezileri ve “Dostlar Sınıfı”, Özden Örnek’in akıcı üslubuyla aktarılıyor.

Örnek kitabında, 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin ardından Deniz Harp Okulu ve Deniz Lisesi’nin kanun hükmünde kararnameyle kapatılması konusundaki düşüncelerine de yer veriyor.

“Okulu kapatanlara bir tek önerim var; Deniz Harp Okulu’nun ve Deniz Lisesi’nin tarihçelerini okuyunuz. Ülkemizin 1773 yılında dünya haritasında ne kadar büyük bir yer kapladığı ve nüfusunun ne kadar çok olduğu göz önüne alınırsa, bu büyük ülkedeki dünyevi işlerle uğraşan ilk ve tek okulun kapatılmasındaki hatanın büyüklüğü o zaman daha iyi anlaşılacaktır.”

 

 

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI