Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Hızır Barbaroşo Hayreddin

Hızır Barbaroşo Hayreddin

Hızır Barbaroşo Hayreddin

 

Yazar: Dursun Saral

Ötüken Neşriyat

400 Sayfa

ISBN: 9786051553139

Boyut: 14.0 x 21.5

Sıvama Cilt – Enso Creamy

2015

(görsel ve bilgi: otuken.com.tr)

Kitap Hakkında

Barbaros Empatisi serisinin bu ikinci kitabıyla birlikte 125 yıllık yanlışlar düzeltiliyor, Oruç Reis Barbaros, Hızır Reis Hayreddin Paşa namına tekrar kavuşuyor.

Bu kitapla birlikte Hayreddin Paşa’nın kaptanıderya olmadan önceki hayatının sırları gün yüzüne çıkartılıyor. Hayatına dair bilinmeyen bu dönemdeki bilgiler; doğru zamanlar, mekanlar ve karakterler ışığında, yerli ve yabancı kaynakların karşılaştırmalı olarak incelenmesi ve doğruluklarının bilimsel hesaplarla kesinleştirilmesiyle birlikte haritalarla ve gravürlerle de desteklenerek gün gün ve an an okuyucuya film tadında aktarılıyor.

Bu kitapta sadece Hayreddin Paşa’nın hayatı değil, 1500’lü yıllarda Sultan Süleyman Han ile Şarlken’in (Carlos) Avrupa ve Akdeniz üzerinde hâkimiyet kurma çabaları en ince ayrıntılarına kadar işleniyor.

Entrika, aşk, ihanet ve sadakat dolu o günler, okuyucuya kendisi de içindeymiş gibi yaşatılıyor.

Bu romanda, Hızır Reis nam Hayreddin Paşa ile Aydın, Salih, Turgut reislerle birlikte Sultan Süleyman Han’ın huzuruna çıkan namlı on sekiz kaptanın ve diğerlerinin, 1518-1533 yılları arasındaki hayatları, başta Pirî Reis’in denizcilik tecrübeleri olmak üzere belgelere dayanılarak anlatılmaktadır.

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI