Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Deniz Ticareti Hukuku - Cilt 1

Deniz Ticareti Hukuku - Cilt 1

Deniz Ticareti Hukuku - Cilt 1

Yazar: Kerim Atamer

On İki Levha Yayınları

cvii +889 Sayfa

ISBN: 978-605-152-560-0

Boyut: 16.5 x 23.5

Sert Kapak – 1. Hamur

2017

(görsel ve bilgi: onikilevha.com)

Kitap Hakkında

 

Bu yayında, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun Deniz Ticareti’ne ilişkin hükümlerinin hazırlık süreci, kaynakları ve ilkeleri çerçevesinde, Deniz Ticareti Hukuku’na bir giriş yapılmasına çalışılmıştır. Bu bilim dalının kapsamına giren diğer konuların, ileride yayımlanacak ciltlerde ele alınması planlanmıştır.

İncelemede, “kanun koyucunun amacı”na özel bir önem verilmiş ve inceleme konusu hükümlerin ilk kanun koyucusu tarafından hangi amaçla sevk edildikleri araştırılmıştır. Bu sebeple tarihsel incelemeler yer yer çok eski tarihlere kadar götürülmüştür. Yürürlükteki kuralların hangi yasama amaçları doğrultusunda kabul edildiği belirlenince, hem o kuralların uygulanması kolaylaşmakta, hem de ileriye dönük yasama çalışmaları açısından söz konusu kurala ihtiyaç kalıp kalmadığı belirlenebilmektedir.

Yürürlükteki mevzuat karşısında Deniz Ticareti Hukuku’nu, Milletlerarası Hukuk, Milletlerarası Özel Hukuk ve Deniz İdare Hukuku’ndan soyutlayarak incelemeye olanak kalmadığından, bu disiplinlerin Deniz Ticareti’ni ilgilendiren hükümleri de yeri geldiğinde ele alınmıştır.(Önsözden)

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI