Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

100 Somon Lezzeti

100 Somon Lezzeti

100 Somon Lezzeti

Yayına Hazırlayan: Nur Coşkun

Alarko – Leroy Yayını

75 Sayfa

ISBN: 9789944523806

Boyut: 14.0 x 20.0

Kuşe Kağıt

2006

(görsel: mkitap.com, bilgi: imge.com.tr, pandora.com.tr, ilknokta.com)

Kitap Hakkında

Yılın on iki ayı sofralarımızı süsleyebilen somon balığını doyumsuz lezzetlere dönüştürebilmeyi pek çoğumuz tam olarak bilmiyoruz. Somon iri olması ve kemiksiz çok büyük parçalar verebilmesi nedeniyle çok farklı şekillerde kullanılmaya uygun, harika bir balık. Eti oldukça yağlı ve içerdiği yağ asitleri kalp-damar sağlığının yakın dostları. Her yaşta bolca tüketilmesinde fayda var.

Dünya mutfaklarının lezzeti ile önde gelen, bu çok yararlı balığından ne tür farklı ve pratik yemekler geliştirebileceğini araştırdık. Ülkemizdeki başarılı, birbirinden değerli uzman şefler ile görüştük. Seçkin lezzetler yaratan başarılı şeflerimiz, sizler için, geleneksel damak tadımıza yakın somon balığı yemek tarifleri geliştirdiler. Nefis yemeklerden oluşan somon lezzet yelpazesinden ancak 100 tarifi bu kitaba sığdırabildik.

Tarifler içinde pratik hazırlanabilen somon lezzetleri olduğu kadar, bir uzman titizliği ile yeni tatlar yaratmak isteyenlere yönelik detaylı yemekler de yer alıyor.

Somon balığını geleneksel yemek kültürümüz içinde, sofralarında farklı lezzetler keşfetmek isteyen sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Sağlıklı ve leziz sofralar dileğiyle…

 

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI