Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Açık Deniz Kenarında

Açık Deniz Kenarında

Açık Deniz Kenarında

Yazar: August Strindberg

Çevirmen: Behçet Necatigil

Everest Yayınları

235 Sayfa

ISBN: 9789752895652

Boyut: 13.5 x 19.5

Karton Kapak

2016

(görsel ve bilgi: everestyayinlari.com)

Kitap Hakkında

Açık Deniz Kenarında İsveçli büyük yazar August Strindberg’in en önemli, en sıra dışı eserlerinden biridir. Romanın başkarakteri, entelektüel, içe dönük ve aykırı kişilik Borg, küçümsediği burjuva hayatını geride bırakıp devlet göreviyle bir süreliğine kuzeyde bir balıkçı kasabasına yerleşir. Gelgelelim engin bilgi birikimine rağmen ancak toplumla arasına set çekerek koruyabildiği içsel dengesi, genç bir kadının tutuşturduğu tutkuyla iyiden iyiye bozulur. Gün geçtikçe cinnet boyutuna varan bu karmaşık arzu, Borg’la yöre halkı arasındaki derin yabancılaşmayla kesişince, insan ruhunun en kuytularında gezinen roman, dolu dizgin trajik bir sona doğru ilerler.

İsveç’in olağanüstü Baltık Denizi’nin de adeta bir roman karakteri niteliği kazandığı Açık Deniz Kenarında birey ile toplum, doğa ile kültür arasındaki yüzyıllardır süregiden karşıtlığı Nietzsche’ye özgü bir felsefi derinlikle ele alır.

Bu unutulmaz “deniz senfonisi”ni çekici kılan bir başka unsur ise, çevirmeninin şiirin ve Türkçe’nin büyük ustası Behçet Necatigil olmasıdır elbette.

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI