Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Ertuğrul

Ertuğrul

Ertuğrul

Yazarlar: Serhan Aras, Mehmet Yüksel

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Yayınevi – T.C Deniz Basımevi

136 Sayfa

ISBN: 978-975-409-706-1

Karton Sert Kapak – Kuşe Kağıt

Boyut: 24.6 x 22.6

2015

Kitap Hakkında

Ertuğrul Fırkateyni’nin 1889 yılında Uzak Doğu seyrine gönderilmesi; donanmanın dış politika unsuru olarak kullanılması açısından Osmanlı İmparatorluğu tarihinde önemli bir yer tutmaktadır. Ertuğrul Fırkateyni’nin bu yolculuğu Osmanlı İmparatorluğu’nun hem kendi halkı, hem de imparatorluğun etki ve ilgi alanına giren ülkelerde yaşayan halkların üzerinde moral ve motivasyon yönünde büyük etki yaratmıştır. Ayrıca, Türk-Japon ilişkileri açısından, etkileri bugün de somut olarak görülen sağlam ve samimi diyaloğun mihenk taşı olarak hafızalarda yerini almıştır.

Türk denizcilik tarihinde ve Türk-Japon ilişkilerinde önemli bir yeri olan “Ertuğrul Fırkateyni’nin Japonya Seyri”ni konu alan ve Türk Deniz Kuvvetleri Kültür Yayını olarak hazırlanan bu eser, bin yılı aşkın bir geçmişe sahip Türk Donanması’nın “Anavatanda Güvende Olmak İçin, Denizde Güçlü Olmak; Dünyada Söz Sahibi Olmak İçin Tüm Denizlerde Var Olmak” prensibi ile viyaladığı rotada, kültürel bir miras olarak geleceğe ışık tutması amacıyla okuyucuların ilgisine sunulmuştur.

Ertuğrul Fırkateyni’nin Japonya Seyrinin 125’nci Yıldönümü anısı münasebetiyle hazırladığımız “ERTUĞRUL” adlı kitabın, tarih bilinci ve kurumsal hafızanın önemli bir baklasını teşkil edeceğine, Türkiye ve Türk Deniz Kuvvetleri’nin tanıtımına katkı sağlayacağına ve Türk-Japon ilişkilerinin derinliğinin genç nesillere daha iyi aktarılmasına vesile olacağına tüm kalbimle inanıyor, emeği geçen tüm personelime teşekkürlerimi sunuyorum.

ERTUĞRUL Kitabı Aziz Şehitlerimizin Ruhuna İthaf Olunur.

Oramiral Bülent Bostanoğlu

Deniz Kuvvetleri Komutanı

Ocak 2015

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI