Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Denktaş ve Kıbrıs'ta Son Tango

Denktaş ve Kıbrıs'ta Son Tango

Denktaş ve Kıbrıs'ta Son Tango

Yazar: Fuat Veziroğlu

Bilgi Yayınevi – Bir Millet Uyanıyor

430 Sayfa

ISBN: 978-975-22-02

Boyut: 15.0 x 22.0

Karton Kapak – 2. Hamur

2007

(görsel: palmekitap.com, bilgi: isikkitabevi.net, babil.com, palmekitap.com)

Kitap Hakkında

Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve savunmak kararlılığında olan herkes için, Attila İlhan’ın yönetiminde hazırlanan “Bir Millet Uyanıyor” dizisinin on altıncı kitabı “Denktaş ve Kıbrıs”ta Son Tango”, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’la yapılan, basına ve kamuoyuna yansımamış ‘iç dökme’leri de içeren konuşma, tartışma ve söyleşiler sonucu Fuat Veziroğlu tarafından kaleme alınan bir ‘Kıbrıs tarihi’dir.

“Batı dünyasının karanlık koşullar içinde yarattığı öyle bir atmosfer var ki koskoca Türkiye Kıbrıs üzerindeki garantörlük hakkını savunamaz hale getirildi. Kıbrıs’ta kırmızı çizgileriniz olduğunu, bunun gerisine düşmeyeceğinizi herkesin anlayacağı bir dille ortaya koymanız tek çaredir. AB sizin kararlılığınızı hissettikçe adil bir noktaya gelmekte daha anlayışlı olmak zorunda kalır, çünkü kendi çıkarı bunu gerekli kılar. Türkiye, kendisinden vazgeçilemeyecek kadar önemli bir ülkedir.”

O halde hangi kesimden olursak olalım, ‘teslim olmamak’ için, biraraya gelmek, ortak bir direnişe yönelmek, millet olarak uyanmak zorundayız.

 

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI