Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

KKTC'nin 2002 - 2005 "Ver Kurtul" Belgeseli... Elveda Kıbrıs - Ama Bir Gün Mutlaka!

KKTC'nin 2002 - 2005

KKTC'nin 2002 - 2005 "Ver Kurtul" Belgeseli... Elveda Kıbrıs - Ama Bir Gün Mutlaka!

Yazar: Atilla Çilingir

Toplumsal Dönüşüm Yayınları

328 Sayfa

ISBN: 9789759086299

Boyut: 14.0 x 21.0

Karton Kapak – 3. Hamur

2006

(görsel: hermeskitap.com, bilgi:  simurg.com.tr, hermeskitap.com)

Kitap Hakkında

E. Yb. Atilla Çilingir Kıbrıs’ın son 3 yılını dile getirdiği bu duygu dolu yeni eserinin giriş kısmında “bu kitap şehitlik ve gazilik onurunu milletimizin en önemli değerlerini tartışmaya açmak cüretini gösteren ve bu değerlerin AB kriterlerine uygun olmadığını söyleyebilen, ülkemizin üniter yapısına göz diken dış güçlere ve yurdumuzdaki maşalarına gereken cevabı vermek için yazılmıştır.” der. Bu sert çıkışın 1974’de genç bir subay olarak şan ve şerefle kahraman Mehmetçikleriyle “milli dava”, bilinen Kıbrıs’ın Yunanistan’a ilhakını önlemek için, Kıbrıs’ta savaşan askerlerinin şehit olduklarını gören ve “Vatan Sağ Olsun” diyerek ateşe devam eden, parlak bir zaferin silahlı kuvvetlerin şanlı tarihine yeni bir sayfa olarak eklendiğini gördükten 31 yıl sonra, “Kıbrıs Elden Gidiyor” endişesine kapılan bir yazar tarafından kaleme alındığını unutmamak gerekmektedir.

Akıcı bir üslupla kaleme alınmış olan bu eser, AB’nin Türkiye’ye önerdiği, mayınlarla dolu ucu açık yolda, “Yavru Vatan – Yeşil Kıbrıs – Milli Dava” için yürekten gelen bir uyarı feryadının ötesinde, gerçekten son 3 yılın kronolojik kısa bir tarihçesidir de. Yıllardır bu uyarıyı çeşitli makaleleriyle, verdiği konferanslarıyla katıldığı panellerde ve yazdığı kitaplarla vermeye çalışmış olan sayın Çilingir, bu son eseriyle Milli Kıbrıs Davası’na yeni bir boyut kazandırmış oldu.

2006 yılında, AB Kıbrıs konusunda Türkiye’yi çok zorlayacaktır. AB çevrelerinde Kıbrıs konusunda Türkiye’nin teslimiyetten başka bir seçeneği olmadığı kanısı yaygındır. Rum liderliği de bu kanıdadır. Bu düşüncelerinde yanıldıklarını, Türk ulusunun Kıbrıs konusundaki hassasiyetinden ve şahlanışından er geç anlayacaklardır. Sayın Çilingir’in bu eseri, bu hassasiyetin mihenk taşı olacaktır. Tebrikler ve nice yeni eserler.
Rauf R. Denktaş – KKTC 1. Cumhurbaşkanı

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI