Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Boğazda Macera

Boğazda Macera

Boğazda Macera

Yazar: Fatma Börekçi

Resimleyen: İbrahim Çiftçi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Yayınları

96 Sayfa

ISBN: 9786054595891

Boyut: 14.0 x 16.0

2014

(görsel ve bilgi: istanbulkitapcisi.com)

Kitap Hakkında

Çocukların bir gezi macera hikâyesi aracılığıyla İstanbul’u merak etmesini ve tanımasını sağlamak için geliştirilen Geze Toza İstanbul kitap projesi beş kitaptan oluşan bir seri.

9 yaş ve üstü çocuklar için hazırlanan kitapları Fatma Çağdaş Börekci kaleme aldı. Kitaplarda farklı mizaçlardaki çocuklardan oluşan bir sınıfın maceralarını ve onların aralarındaki sıcak arkadaşlık ilişkilerini kimi zaman gülerek kimi zaman hüzünlenerek kimi zamansa merakla okuyoruz.

Serideki macera; ana karakterimiz Melike’nin öğretmenine gelen bir mektupla başlıyor. Melike ve sınıf arkadaşları bir anda hem İstanbul gezgini hem de İstanbul rehberi olup çıkıyor. Türkmenistan’dan gelen bir grup öğrenciye İstanbul’u tanıtıyor, geze toza şehrin tadını çıkarıyorlar.

Serinin dördüncü kitabı Boğaz’da Macera’ da; uzaklardan gelen misafirlerine İstanbul’u gezdiren neşeli sınıfımız, Boğaziçi’nde keşfe çıkıyor; denize komşu saraylara, yalılara hayran kalıyorlar. Martılara simit atıyor, denizin beyaz köpüklerini seyretmeye doyamıyorlar.

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI