Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Theory and Practice of Ship Handling

Theory and Practice of Ship Handling

Theory and Practice of Ship Handling

Yazar: Kinzo Inoue

İTÜ Vakfı Yayınları

328 Sayfa

ISBN: 9786054778911

Boyut: 18.0 x 26.0

(görsel: ituyayinlari.com.tr, bilgi: ituyayinlari.com.tr, pandora.com.tr)

Kitap Hakkında

Denizcilik eğitimi veren üniversiteler ve gemi kullanımına yönelik eğitim ve araştırmalar için temel bir başvuru kaynağı olan bu eserin Türkiye’deki yayın hakları, Japonya Kobe Üniversitesi öğretim üyesi Kinzo Inoue tarafından İTÜ Vakfı’na verildi.

Gemi kullanma işiyle uğraşan herkesin rüzgar, dalgalar veya akıntılar gibi çevre koşullarına dair zorluklarla baş edip optimum gemi kullanımı performansı gösterebilmek için yüzerlik/batmazlık (buoyancy), stabilite, manevra kabiliyeti, denize elverişlilik ve gemiyi kumanda etmenin statik ve dinamik özellikleri ile ilgili temel bilimsel bilgiler konusunda uzmanlaşmış olması gerekmektedir. Başka bir deyişle, gemi kullanma işiyle uğraşan bir kişiden beklenen, ampirik deneyim ve başarılardan elde ettiği uzmanlığı bilimsel bilgiyle destekleyerek akla uygun biçimde uygulamasıdır.

Söz konusu kitap, bu anlamda hem doğrudan gemi kullanma işiyle uğraşan kişiler için, hem de aynı zamanda temel bilimsel bilgileri mümkün olduğunca teorik bir biçimde ele almak suretiyle, gemi kullanma alanını sıfırdan başlayarak öğrenmek isteyenler için hazırlanmıştır. Bunların yanı sıra elinizdeki kitap, olguları açıklayan çok sayıda girift denklem içerse de, bunlara boğulmadan sadece belirli bir geminin hareketlerini çalışmak isteyenlere de hitap edebilecek şekilde tasarlanmıştır.

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI