Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Kayıp Kent

Kayıp Kent

Kayıp Kent

Yazarlar: Clive Cussler, Paul Kemprecos

Çevirmen: Nejat Ebcioğlu

Altın Kitapları

464 Sayfa

ISBN: 9789752107342

Boyut: 14.0 x 20.0

(görsel: altinkitaplar.com.tr, bilgi: altinkitaplar.com.tr, arkadas.com.tr)

Kitap Hakkında

Öykü, 1914 Ağustos ayında esrarengiz bir pilotun kullandığı uçağın vurularak düşürülmesiyle başlar. İlerleyen sayfalarda pilotun kendi ailesine hizmet eden kiralık bir katil tarafından öldürüldüğü meydana çıkar. Ve sonra roman günümüzde döner ve okurlar kendilerini fazlasıyla hızlı bir temponun içinde bulurlar.

Tüm bu aksiyonun ortasında romanın başkahramanı Kurt Austin’e genç, güzel, zeki Skye Labelle adında bir Fransız kadın eşlik etmektedir. Okyanusun dibindeki Kayıp Kent’te kurulan bir laboratuvarda yapılan insanüstü deneyler, okyanusları tehdit eden ve hızla büyüyen yosunlar, kaçırılıp esir alınan bilim adamları bu kitapta bulacağınız birkaç noktadan biri. Kayıp Kent, H.G. Welles’ Dr. Moreau’nun Adası’na adeta bir gönderme.

Adam kaçırmalar, ölümün eşiğinden dönmeler, şiddetli mücadeleler, güzel kadınlar, kötü amaçlar uğruna kullanılan bilim… Okurlar, Austin ve ekibinin soluk kesen bir hızla dünyayı egemenliği altına almaya çabalayan kötü ruhlu insanlara karşı verdiği savaşı büyük bir zevkle okuyacaklar.

Büyük bir başarı ile geliştirip sattıkları silahlar sayesinde yüzyıllardır silah endüstrisini ellerinde tutan Fauchardlar gençlik iksirini bulmak amacıyla okyanusun dibindeki Kayıp Kent’ten sağladıkları malzemeyle ölümcül bir projeye imza atmaya niyetlilerdir. Şeytani birtakım oyunlarla amaçlarına ulaşmaya çabalayan Racine Fauchard ve oğlu Kurt Austin ve ekibinin müdahaleleriyle amaçlarına ulaşamazlar.

 

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI