Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Denizcinin Günlüğü 2006

Denizcinin Günlüğü 2006

Denizcinin Günlüğü 2006

Yazar: Sezar Atmaca

Amatör Denizcilik Federasyonu Yayınları

120 Sayfa

ISBN: 9759842610

100 Sayfa

Boyut: 17.0 x 23.0

Karton Kapak – 1. Hamur

(görsel: hobimeydan.com, bilgi: hobimeydan.com, kitapdenizi.com, adf.org.tr)

Kitap Hakkında

Denizcinin Günlüğü, deniz ve denizciliğe ilgi duyan veya tutkun insanlarımız ile amatör denizciliğin gelişmesini amaçlayan ve su sporlarının bütün dallarında yücelmek için çalışan kulüplerimize bir sunudur.

Amatör Denizcilik Federasyonu (ADF), Denizcinin Günlüğü’nü tasarlarken sadece günceler için bir takvim amaçlamamış, askeri, sivil ve amatör denizciliğimizin geçmişteki yollarına örneklerle ışık tutmak istemiştir; yorum tarihin içindedir.

Amatör denizcilerin kimi zaman çaresizliğe düşmelerine neden olan yasal düzenlemelerin, sporun ülke için taşıdığı önem ve değerin ilgili birimlere anlatılması sonucunda yenilenmeye başlanması ile ADF nin Denizcilik Müsteşarlığı’nca bu güzel topluluğun temsilcisi kabul edilmesini ise olumlu bir anlayış ve davranış olarak değerlendirmek gerekir:

Özgün ve akılcı düzenlemeler için daha çok anlatımla çalışmak ve sonuca ulaşmak süreci, su sporlarının eğitmeni, öğretmeni, uygulayıcı ve koruyucusu olan kulüplerimizin tamamının bu çatı altında toplanması ile ivme kazanacaktır.
Yazarın Notu:
Denizcilik tarihinin farklı yönlerinden örneklerle, geçmişten günümüze bir kesit sunarak, denizcilik kültürünün gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan Denizcinin Günlüğü’nde bir “ilk” olması nedeniyle, ağırlıkla ülkemizden bilgiler verdik. Günler kronolojisinde sistematik ve kapsayıcı olmadan, farklı alanlardan seçilmiş örneklerle, eski bilgi ve tecrübelere dayanan meteorolojik bilgiler (folklor) de yer alıyor.

 

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI