Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Denizlerin Sultanı Barbaros Hayreddin Paşa

Denizlerin Sultanı Barbaros Hayreddin Paşa

Denizlerin Sultanı Barbaros Hayreddin Paşa

Yazar: Ali Rıza Seyfi

Uyarlayan: İlyas Kara

Yediveren Yayınları

288 Sayfa

ISBN:  978-605-62047-8-4

Boyut: 13.5 x 21.0

Karton Kapak

2011

(görsel: kitapokuyoruz.com, bilgi: yediverenyayinlari.com, dr.com.tr, kitapyurdu.com)

Kitap Hakkında

 

Türkler karalarda tarihin sayfalarını şan, şeref ve yiğitliklerle dolduran devlet adamlarını ve büyüklerini bağrından çıkardığı gibi, denizler üzerinde de Türklüğünü kanıtlamış dâhilerin mensup olduğu bir millettir. Bu denizciler dehalar kılıcın çeliğine “Aşk olsun!” dedirtmiş, yüzlerce düşman kalemine konu olmuş yiğitlerin en hasıdır. Deniz deyince, bahriye deyince, donanma deyince hemen en küçüğümüzden en yaşlımıza kadar ağzımızdan şu isimler dökülür: “Barbaros Hayrettin Paşa, Piyale Paşa, Kılıç Ali Paşa…”
Ne yazık ki bir zamanlar Osmanlı Devleti’nin şanını yükseltmiş, en çetin düşmanlara, İslam’ın bayraktarı Türklere kin kusan öfkeli yabancılara “Pes!” dedirtmiş, sadece bir takım gaziler olarak bildiğimiz bu gazilerin ne yaptıklarını, onların kimin nesi olduklarını, ne alıp ne verdiklerini, hatta ne zaman yaşadıklarını, maalesef birçoğumuz bilmiyoruz. Bu bizim için bir kabahattir, ama bu kabahatin ayıbı bizde değil. Çünkü onların hakkında yazılmamış, bu kahramanlar bize tanıtılmamış, okuyanlara da yazma imkânı verilmemiş. Ama bundan sonra böyle olmayacak. Aslımıza, neslimize, millete iyilik ve kötülük yapanlara dair ne mümkün ise öğreneceğiz, öğreteceğiz ve geçmişten ders alacağız. Şu an önümüzde bir isim duruyor: Türk milletinin kalbine sonsuza kadar nakış nakış işlenmiş, kendinden sonra deryaya âşık olanlara ışık olmuş büyük kaptan;
“Denizler Sultanı Barbaros Hayrettin Paşa…”
Tarihçi-Yazar İlyas Kara’nın çalışmaları neticesinde, tozlu raflarda kaybolmaya yüz tutmuş Deniz Yüzbaşı Ali Rıza Seyfi’nin değerli çalışması, günümüz Türkçesiyle yeniden kaleme alındı. İlyas Kara’nın eklemeleri ve izine az rastlanan müthiş resimler, minyatürler ve haritalarla süslenen bu eser, tarih severlerin ufkunu açacak, merak edilen ve bilinmeyen birçok soruya cevap verecek niteliğe ve kıymete sahip. Osmanlı tarihinin önemli bir bölümüne ışık tutan bu eseri, siz değerli okurlarımıza şiddetle tavsiye ediyoruz.

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI