Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Padişahın Amirali Barbaros Hayreddin

Padişahın Amirali Barbaros Hayreddin

Padişahın Amirali Barbaros Hayreddin

Yazar: Ernle Bradford

Çeviren: Ahmet Fethi Yıldırım

Doğan Kitap

196 Sayfa

ISBN: 978-605-111-784-3

Boyut: 14.0 x 23.0

(görsel: apopulerdergi.com, bilgi: dogankitap.com.tr)

Kitap Hakkında

 

Bu kitapta Midillili gözü pek bir korsanın tarihin seyrini değiştirdiğine tanık olacaksınız. Akdeniz’in kaderini değiştiren adam: Barbaros Hayreddin Paşa

Amiral, deniz kahramanı, korsan, savaşçı ve imparatorluk kurucu Hayreddin ya da Batı’da tanındığı adıyla Barbaros, efsanevi bir şahsiyetti. Yunanistan’ın Midilli Adası’nda doğup, Osmanlı donanmasının kaptanıderyası, Cezayir sultanı, Kanuni Sultan Süleyman’ın dostu ve danışmanı oldu. Yaşamı on XXI. yüzyıl Akdeniz tarihine damga vurdu. Kardeşi Oruç’la birlikte Kuzey Afrika kıyısına yerleştiği andan itibaren, Akdeniz’deki yaşamın ve ticaretin örüntüsü ebediyen değişti. Osmanlı donanmasını yeniden düzenlemedeki başarıları ve donanma komutanlığı, tüm Avrupa’yı tehdit eden Osmanlı İmparatorluğu’nun genişlemesine yardımcı oldu. Öldüğü zaman, o yıla ait Türk kayıtları “Denizlerin Sultanı öldü” diye duyurdular.

Bu eksiksiz biyografide Ernle Bradford Barbaros’un dikkate değer yaşamını, tarihin bu nefes kesici anında Osmanlı ve Akdeniz dünyalarının canlı bir portresiyle birlikte ustaca yeniden yaratmış.

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI