Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Çanakkale Deniz Savaşları

Çanakkale Deniz Savaşları

Çanakkale Deniz Savaşları

Yazar: Yavuz Gölbaşı

Okuryazar Yayınevi

132 Sayfa

ISBN: 9786054395408

Boyut: 16.0 x 24.0

2012

(görsel: okuryazaryayinevi.com, bilgi: okuryazaryayinevi.com, simurg.com.tr,idefix.com )

Kitap Hakkında

Son serüvenciler yaralıdır hala; tarih ancak onların maceralarına açar kapılarını!

Trajik, destansı ve şiirsel bir yakın tarih gerçeğini çocuklara ve gençlere uygun bir biçim ve içerikte sunmayı hedefleyen Tarihe Sığmayan Savaş – 1 / Çanakkale Deniz Savaşları adlı kitap okuyucusunu bekliyor…

Yavuz GÖLBAŞI’nın duyarlı ve titiz çalışması Elif KARLI’nın estetik tasarımı ve suat hayri KÜÇÜK’ün entelektüel bakışından geçerek hazırlanan Çanakkale Deniz Savaşları adlı kitap, Tarihe Sığmayan Savaş üst başlığı altında yayınlanacak olan iki kitabın ilkidir. Serinin ikinci kitabı olan Çanakkale Kara Savaşları ise çok yakında okuyucuya sunulacak.

Mayıs 1808’de, Fransa İmparatoru Napolyon Bonapart, I. Dünya Savaşı’na epey bir zaman varken, savaşın amacını ve Avrupa’nın “Hasta Adam” olarak adlandırdığı Osmanlı Devleti’ne bakışını net olarak şöyle ifade etmiştir:

İstanbul kime kalacak? Meselenin esası daima budur. İşte Çanakkale Savaşları’ndaki olağanüstülük bundan kaynaklanır. Boğazlar, başkentin ve halifelik makamının kapısıdır. I. Dünya Savaşı, Osmanlı Devleti için (katılsın ya da katılmasın) bir var olma ya da yok olma savaşıdır.

Tarihin başlangıcından beri, bu topraklar istilacılarını hiçbir zaman affetmemiş, doğal olarak 1915’te de aynısı olmuştur. Hayatlarını; kutsal saydıkları, namus bildikleri vatan toprağı uğruna feda eden ve bu uğurda ölüme koşarak giden şehitlerimizin aziz hatırasına ithaf olunur.
(Tanıtım Bülteninden)

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI