Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Denizden Gelen Kadın - Yaşanmış Deniz Hikayeleri II

Denizden Gelen Kadın - Yaşanmış Deniz Hikayeleri II

Denizden Gelen Kadın - Yaşanmış Deniz Hikayeleri II

Yazar: Turgay Noyan

Naviga Yayınları

145 Sayfa

ISBN: 9789759830793

Boyut: 16.5 x 23.0

Karton Kapak – 1. Hamur

2010

(görsel: denizkutuphanesi.com, bilgi: babil.com, denizkutuphanesi.com)

Kitap Hakkında

“Ancak cümlesinin sonunu zorlukla tamamladı. Çünkü seslenirken iyice kapıya yaklaşmıştı ve karısı dümenin başında yoktu.  Tekne otopilotla yol alıyor olmalıydı. Bir an “Baş tarafa gitmiş” diye düşündü. Ve hızla dışarıya teknenin havuzluğuna çıktı. Bir yandan da “İlonaaaaa…” diye bağırıyordu.

Ancak girdiği şok, sesinin boğazında düğümlenip kalmasına neden oldu. İlona baş tarafta da yoktu… Çılgın gibi serpinti körüğünün arkasına baktı, sanki oraya gizlenmiş olabilir gibi… Soluğunun kesildiğini hissetti. Bir anda bir ateş tüm vücudunu sarmıştı. Koşarcasına içeriye girdi… Kamaraya, tuvalete, motor bölmesine, masanın altına… Her yere ama her yere tekrar tekrar deli gibi bakıyordu… Ve sonunda korkunç gerçek bir balyoz gibi kafasına indi. İlona teknede yoktu.”

Birbirinden heyecanlı, birbirinden sürükleyici öyküler. İster yedi deryalardan olsun, ister kendi sularımızdan; tek bir ortak noktaları var. Kahramanların hepsi bildik, hepsi tanıdık… Türk denizciliğinin duayen yazarlarından Turgay Noyan bu kitabında da yaşanmış deniz hikayelerini kaleme aldı. Denizlerin derinliklerinden, günümüzün karabasanı korsanlara kadar geniş bir yelpazede aktarılan olayların arasında sizleri gülümsetecek pek çok öykü de var.

“Denizden gelen Kadın”ı keyifle okuyacağınıza inanıyoruz.

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI