Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Akdeniz Korsanları - Osmanlı Düşmanlarının Günlük Yaşamı "15. Yüzyıl"

Akdeniz Korsanları - Osmanlı Düşmanlarının Günlük Yaşamı

Akdeniz Korsanları - Osmanlı Düşmanlarının Günlük Yaşamı "15. Yüzyıl"

Yazar: William Henry Giles Kingston

Dorlion Yayınları

600 Sayfa

ISBN: 9786253685652

Boyut: 13.5 x 21.0

Karton Kapak

2023

Kitap Hakkında

William Henry Giles Kingston (1814-1880) yazdığı Akdeniz Korsanı, Bir Deniz Hikâyesi adıyla ilk kez 1851 yılında yayımlandı. Macera ve gerilimli durumlarla doludur. Yunanlı Akdeniz Korsanı, Doğu Akdeniz’de çoğunlukla İtalyan, Osmanlı gemilerini avlıyordu. Büyük bir yazarın kaleminden çıkan takdire şayan bir kitap Türkçeye ilk kez sizler için çevrilmiştir.

Rüzgârların esintisiyle taşınan bu öykü, Malta’nın sakin kıyılarından başlıyor. Adanın doğal güzellikleriyle başlayan macera, insan elinin sanatının izleriyle daha da renkleniyor. Korsanlar Adası’nın özgürlüğü ve gizemi, bu hikayenin anahtarıdır. Denizcilerin ve korsanların dünyası, okuyucuyu derin sulara çekiyor. Karakterlerin serüvenleri, korsanların acımasızlığından ziyade insan iradesinin gücünü yüceltiyor. Kahramanlarımızın yolları farklı yönlere savrulsa da, her biri kendi başarılarını elde ediyor. Denizin kudreti ve azimleri, mesleklerinde yükselmelerine ve büyük zaferlere dönüşüyor.

Bu hikaye, dostlukların ve bağlılıkların şekillendirdiği bir dünyayı yansıtıyor. Gemilerin ardındaki hayat, her bir karakterin kişisel denizdeki yolculuğunu temsil ediyor. Macera, dostluk ve özgürlük temasıyla örülü bu hikaye, okuyucuları derin sulara çeken büyülü bir dünyanın kapılarını aralıyor. Sizi unutulmaz bir deniz yolculuğuna davet ediyoruz.

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI