Denizci Kitaplığı

Türk Denizciliğinin Belleği

Türkiye'nin Karadeniz Kıyısındaki İkinci Dünya Savaşı Alman Denizaltıları

Türkiye'nin Karadeniz Kıyısındaki İkinci Dünya Savaşı Alman Denizaltıları

Türkiye'nin Karadeniz Kıyısındaki İkinci Dünya Savaşı Alman Denizaltıları

Yazar: Selçuk Kolay

Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı Yayını

28 Sayfa

(görsel ve bilgi: tinaturk.org)

Kitap Hakkında

2008 yılının sonunda New York’ta toplanan Texas A&M University Institute of  Nautical Archeology (INA) – Sualtı Arkeoloji Enstitüsü Yıllık Genel Kurulu’nda TİNA Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı adına Yönetim Kurulu arkadaşımız Sayın Selçuk Kolay, ekdeki tanıtım çerçevesinde güzel bir sunum gerçekleştirmişti. Sualtı Dünyasının önde gelen değerli ismi Selçuk Koray yıllardan beri uğraş verdiği sualtı batıklarının tespiti, araştırma ve keşfinde en önemli çalışmaları gerçekleştirmiştir. Özellikle Türk karasularında çok başarılarla dolu bir geçmişe sahip bir isim olarak öne çıkmaktadır.

Karadeniz’de bulunan 2. Dünya Savaşı Alman Denizaltıları ile ilgili yapmış olduğu çalışma uzun ve sabırlı, ciddi bir çalışmanın ürünüdür.

Sayın Selçuk Kolay, TİNA adına gerçekleştirdiği bu çalışmayı sunduktan sonra ricamı yerine getirerek, yayın serimize bu sunumu hazırlamış ve İngilizce/Türkçe olarak çalışmasını yayınlamamızı sağlamıştır. Kalıcı olması açısından bu tip titiz ve özellikli çalışmaların yayınlanmasında yarar olduğu kadar gelecek kuşaklar açısından örnek olabilecek lider ve araştırmacı kimliğiyle tebaruz eden kişilerin de yaptığı örnek çalışmaların vakıfların varlığı gibi geleceğe emanet edilmesinin sorumluluğuna inanıyorum.

Değerli arkadaşımızın bugüne kadar, yaptığı katkılardan dolayı Vakfımız adına teşekkür ediyorum.

Selçuk Kolay bundan sonra da çok önemli ve ilginç nice çalışmada yer alırken, Türkiye’nin Sualtı Arkeolojisi konusundaki nice zenginliğinin uluslararası platformlarda temsil edilmesinde öncü rollerden birisinin üstlenmektedir.

Başarılı çalışmalarının devamını diliyor ve Vakfımıza katkılarına bir kez daha teşekkür ediyorum.

Oğuz Aydemir – Tina (Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı

Bağlantı: 

http://www.tinaturk.org/pdfs/U_Boats.pdf

 

 

Yorumlar

İlk Yorumu Ekle

DENİZCİ KİTAPLIĞI